Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.523

Dražba svého exekučně zabaveného PC - exekutor vytáhl harddisk, co teď?

Odesláno: 
Otevřeno 1122 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
na mojí matku byla vystavena exekuce která byla provedena dne 13.12.2016.
Mezi těmito věcmi byl zabaven i můj stolní PC na které mám fakturu, výpis z Mého účtu.
Tu věc jsem podal na vyloučení exekuce, bohužel mi tato věc byla odmítnuta a tak jsem podal tuto věc podal na soud aby mi potvrdil, že tato věc je moje.
Tento PC byl v seznamu zabavených věcí napsán jako "PC černý HAL3000".
Mezi dalšími věcmi byl i bratrův PC jako "Černý PC"
Dnes (10.08.2017) se konala dražba movitých věcí kde se měl dražit PC mého bratra a tak jsem ho chtěl vyhrát.
Jenže co mě nečekalo... na položce dle které se dražil "PC Černý" byl můj PC který byl v seznamu zabavených věcí zapsán jako "PC černý HAL3000".
Samozřejmě sem si ho vydražil a doma jsem zjistil, že mi v PC chybí pevný disk (I když při zabavení byl PC kompletně v pořádku a měl jsem na něm osobní a soukromé věci a proto jsem to podal na soud)
Co mám teď dělat? Mám podat stížnost?
 
Zdravím Vás, v této chvíli bych PC nechala prohlédnout soudním znalcem, z oboru oceňování věcí movitých nebo nějakého technika, aby posoudil současnou hodnotu PC, bude jej chtít i zprovoznit. Mám za to, že bude vypracován i znalecký posudek v této věci, který je třeba uhradit, ale je to důležité. Následně bych PC nechala opravit odborníkem a fakturu o opravě bych si uschovala a následně až bych věděla celkovou škodu, tj náklady na vypracování znaleckého posudku a náklady opravy PC bych v souladu se zákonem č. 82/1998 Sb. , Zákon o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem. Pro tyto účely je však lepší využít služeb advokáta, který má s tímto zkušenosti. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Vím, že při zabavování PC by měl povinný odstranit veškeré soukromé dokumenty a fotografie, ale PC jako takový by poškozen být neměl. K advokátovi s sebou vezměte soupis zabavených věci, kopii žaloby a současně by bylo vhodné exekutora i upozornit na to, že došlo k záměně dražených položek v soupisu majetku, což je rovněž nesprávný úřední postup.