Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.976

Ukončená exekuce - exekutor požaduje další peníze, jak dokázat omyl bez dokladů (vyhozené)

Odesláno: 
Otevřeno 870 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám problém ohledně exekuce. Byla nařízena 2013, vše jsem splácela až do března 2016, částku 3000, -. pote mi přišlo vyrozumění o ukončení exekuce, v ukončení se psalo pokud si dobře pamatuji že je to na návrh Úřadu práce v Písku, jelikož jsem jeden čas během exekuce byla na ÚP vedena. Nicméně, díky vyrozumění které mi přišlo jsem tehdy přestala splácet v domnění že je vše vyřešeno.
V prosinci 2016, jsem náhodou přišla na to, ze jsem vedena v databázi exekuci. Po dotázání mi bylo písemné sděleno, že exekuce se stejným jednacím číslem stále trvá a že nebyla ukončena, že chtějí ještě zaplatit částku cca 16.800 Kč. Bohužel k mé smůle jsem myslím všechny doklady zřejmě vyhodila v domnění že je věc vyřízena, takže teď nemám v ruce žádný doklad.
Oznámení o ukončení exekuce četli i můj přítel a přítelova mamka, takže vím naprosto jistě, že se jednalo skutečně o ukončení a že jsem to nijak nepopletla. Myslím, že by také měli mít v evidenci, kdy mi zasílali korespondence k dané exekuci a tím by se to dalo částečně dohledat. Je mi jasné že to teď nemůžu nijak doložit, ale je zvláštní, že když jsem pravidelně splácela a pak přestala, a přes to všechno tam měl být dluh, že se exekutor do dnešního dne vůbec neozval, až na mé vyžádání proč jsem vedena v registru.
Jelikož oba s přítelem dlouhodobě pracujeme v zahraničí, kde máme i trvalý pobyt, poštu vyzvedává přítelova mamka a ta by okamžitě informovala, kdyby mi přišlo jakékoliv oznámení do schránky nebo dopis. Neměla jsem důvod úmyslně neplatit, peníze na to byly a jsou a chtěla jsem mít všechno řádně vyřešené, jelikož to není nic příjemného zaplést se s exekutorem. Mohu se tedy nějakým způsobem bránit?
I když se říká, že exekutor má vždy pravdu, vím že toto je neprávem a jelikož v ruce nemám teď nic, potřebují poradit jak postupovat dále.
Děkuji za odpověď
Host xxx
 
Zdravím Vás, v tomto případě Vám mohu doporučit jediné, a to je to, že kontaktujete buď exekutora, který danou exekuci vymáhal, s žádostí, aby Vám zaslal kopii vyrozumění o ukončení exekuce, a pokud by exekuce nebyla ukončena tak o vyčíslení celkové vymáhané částky. Nebo se obraťte na Úřad práce v Písku, který měl ve Vašem případě navrhnout zastavení exekuce. Nic dalšího mě nenapadá. Vyrozuměním o zastavení exekuce by exekuce končit neměla exekuce končí právní mocí usnesení o zastavení exekuce. Nejdříve totiž musíte mít v ruce nějaké podklady, a až je budete mít, poté je třeba rozhodnout jak dále postupovat. Pokud by exekuce nebyla ukončena, bylo by nejlepší dlužnou částku uhradit a veškeré listiny, nejen od exekutorů, ale i od různých úřadů si řádně schovat a nevyhazovat je.