Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.271

Insolvence po výkonu trestu a při novém zaměstnání - lze to? (práce na DPP)

Odesláno: 
Otevřeno 1027 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Jsem po výkonu trestů, kam jsem se dostal pro podvody na základě své závislosti na hracích automatech. Ambulantně se léčim v Bohnicích, mám partnerku, chodím měsíc do práce.
Chci začít nový život a nebát se exekutorů, protože moje dluhy dosáhly 1.300.000 Kč. Exekuce už byly nařízeny, ale zajímá mě, zda můžu vyhlásit osobní bankrot i v případě, ze jsem tam krátce zaměstnán. Navíc na dohodu o provedení práce DPP, i když se slušným výdělkem.
Chci pracovat a žít v klidu i za cenu, že budu pět let na životním minimu, ale vím, že zaplatím 1/3 a budu mít pak klidný život.
Děkuji PM
 
Zdravím Vás, dle mého názoru insolvenční návrh podat mlžete, ale počkala bych až bych pracovala déle, a to alespoň 3 měsíce, neboť povinnou přílohou k insolvenčnímu návrhu jsou příjmy dlužníka za poslední 3 roky, Z vlastní zkušenosti však vím, že soud nejvíce zajímají aktuální příjmy dlužníka, neboť jsou rozhodné pro posouzení, zda dlužník splní zákonné podmínky pro povolení oddlužení či nikoliv. Jen dodávám, že za 60 měsíců musíte uhradit alespoň 30% pohledávek Vašich nezajištěných věřitelů + odměnu insolvenčního správce v celkové výši 65.340,- Kč. Pokud Vám však bylo rozsudkem či trestním příkazem uloženo, abyste poškozenému uhradil škodu, kterou jste mu způsobil trestným činem, tak tuto částku budete muset uhradit celou. Na tu se osvobození od placení pohledávek nevztahuje,