Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.357

Promlčení 10 let staré exekuce - promlčí nebo ne?

Odesláno: 
Otevřeno 1135 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2006 jsem podnikal na fyzickou osobu a díky podvodníkům jsem o vše přišel a díky tomu se vytvořily dluhy a potom samozřejmě i exekuce. Exekucí mám celkem 22. Výše je asi 2.000.000 Kč. Osobní bankrot a ani insolvence nepřipadá v úvahu.
Chci se zeptat zda se exekuce dají i promlčet nebo jak s danou situací naložit. Děkuji
 
Zdravím Vás, právo oprávněného na exekuční vymáhání pohledávky po povinném se promlčí po 10 letech od právní moci exekučního titulu (rozhodnutí, na jehož základě je daná pohledávka exekučně vymáhána).
Pokud by tedy exekuce promlčeny nebyly, zkuste vzhledem k Vámi uváděnému množství exekucí, podat návrhy na zastavení jednotlivých exekucí dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), a to z důvodu nemajetnosti povinného. V návrzích na zastavení exekucí je nutné uvést, že průběh jednotlivých exekucí ukazuje, že z majetku povinného nebude možné uhradit ani náklady exekuce. Toto je nutné doložit kopiemi exekučních příkazů od jiných exekutorů a je nutné uvést kolik máte celkem exekucí a jaký je Váš majetek a příjmy a dále uvést, zda žijete sám či s rodinou a kolik máte dětí a případně i to, zda a v jaké výši hradíte výživné. Poté již bude nutné jen čekat jak bude o jednotlivých návrzích na zastavení exekuce rozhodnuto.