Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.597

Odmítnutí dědictví a dodatečně objevené dluhy zůstavitele - musí je dědicové zaplatit?

Odesláno: 
Otevřeno 1259 x
1 odpověď
 
Dobrý den. Moje matka měla exekuce a po jeji smrti jsme se dědictví vzdaly. Ale co když se objeví ještě nějaké dluhy později, automaticky zaniknou, když jsme se toho vzdali? Dam příklad. Matka zemřela 10.1.2016, ale 2.1.2016 si vzala ještě půjčku nebo ji chytil revizor a dal ji pokutu. Bude takto čerstvý dluh taky zrušen, nebo jen ty o kterých se vědělo už při dědickem řízení?
 
Zdravím Vás, tento dotaz se týká spíše dědického práva a nikoli exekucí, proto je lepší tento dotaz položit spíše kolegyni, která se zabývá dědickým právem. Z mých skromných znalostí mám za to, že by se doprojednávalo dědictví, kdyby se objevil majetek a dědicové by dědictví přijali, neboť mám za to, že dědictví se přijímá či odmítá (dnes se ho vzdává nebo zříká) jako celku). Raději se však obraťte přímo na kolegyni, která se zde zabývá dědictvím, to skutečně není až tak moje parketa a nerada bych Vás uváděla v omyl.

Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.