Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.728

Navýšení dluhu parkovného odtahem automobilu

Odesláno: 
Otevřeno 1386 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
29.4.2016 jsem si náhodou všimla botičky a lístečků na dveřích přítelova momentálně nepojízdného auta - s měsíc starou platnou parkovací kartou - s datem 26.4.16 (na jednom lístečku telefonní číslo a na druhém exekuce Karlovy Vary - Generali poj.). Včera (02.05.2016) auto zmizelo a přítel volal, aby zjistil co se přesně děje. Dostal informaci, že auto bylo odtaženo z Prahy do úplně jiného města a že dlužná částka bude navýšena o odtah a ještě mu bude k dluhu nabíhat další parkovné za každý den - je toto normální a právně správný postup? Kdybych si lístečků a botičky nevšimla, tak vůbec nevíme, co se s autem stalo a hlásili bychom na Policii krádež auta. Navíc nechápeme, proč auto bez jakéhokoliv jiného upozornění vůbec odtáhli, když je zaplacena parkovací karta pro modrou zónu (vylepena na předním skle) a auto dostalo botičku, tudíž se s ním ani nedá nikam odjet. Náklady za odtah a případný převoz zpět (po uhrazení dluhu) včetně nabíhajícího parkovného dlužnou částku neskutečně navýší. Prosím o informaci a radu, jak můžeme postupovat. Předem Vám velice děkuji.
 
Zdravím Vás, nejdříve je nutné kontaktovat soudního exekutora, abyste zjistili jaká je výše dluhu a mohli tuto věc řešit. Dále by bylo vhodné nahlédnout do soudního spisu u exekučního soudu, abyste zjistili, zda byl ve věci vydán exekuční titul a zda Vám byl řádně doručen.
Víte než došlo k odtahu vozidla, tak vozidlo několik dní stálo na parkovišti, proto je nutné zjistit, zda Vám tuto auto bylo exekučně zabaveno či nikoli. Ono je možné, že automobil dalo odtáhnout i město na nějaké záchytné parkoviště. Takže je nutné zjistit, kdo dal automobil odtáhnout a zda předtím zjišťovali majitele vozidla, aby jej kontaktovali. Až budete tohle vědět můžete přemýšlet o dalším postupu.