Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.769

Překročení rychlosti o více než 50 km - pokuta, hrozí odebrání řidičáku, řidičského průkazu, oprávnění?

Odesláno: 
Otevřeno 312 x
2 odpovědi
 
21.1.2019 mě zastavila policie v octavii v obci Krhová. Nejela sice za mnou dojela mě po třech minutách s nějakého místa. Hlášenku jsem podepsal, že jsem jel obcí 103 kmh. Mám na kontě nula bodů nejsem nějaký šílený řidič. Co mě čeká. Jelikož policista na dotaz ať mi ukáže ze svého zařízení moji jízdu tak mi nechtěl nic ukázat. Je možné že mě jen někde zahlédli a chtějí mi přišít tuto rychlost? Tzv. výběrčí mýtného v obcích? Nebo se dá nějak při dokazování činu vyhrát a sporstit obžaloby? Může se dát spochybnit jejich měření? Pokud při jízdě za mnou nejeli kde vzali tak přesné měření?
 
Dobrý den,
přestupek, kterého se fyzická osoba dopustí tím, že v provozu na pozemních komunikacích při řízení vozidla překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km/h a více nebo mimo obec o 50 km/h a více nelze projednat příkazem na místě, ale s osobou, která se přestupku dopustila je zahájeno s ohledem na závažnost přestupku správní řízení.

Ve správním řízení máte prostor se danému obvinění z přestupku bránit. Aby bylo měření přesné, musí být splněna celá řada podmínek. V případě, že měření bylo provedeno jinak, než je uvedeno v návodu měřícího přístroje (např. byla špatně nastavena měřící technika), může to mít za následek, že správní orgán přestupkové řízení zastaví, neboť se neprokáže, že byste jako obviněný daný přestupek spáchal.

Zároveň jako účastník řízení máte právo nahlížet do spisu.

Doporučuji Vám se pro dané řízení nechat zastoupit advokátem, který bude mít možnost celou Vaši záležitost si prostudovat a v řízení Vás zastupovat. Seznam advokátů naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.


 
ano dekuji vam jiz jednam s panem vozenilkem na webu http://www.zakazrizeni.cz/ klub ridicu. pry se na toto nejvice zameruji a zvlast u mericich pristroju primo ve vozidlech octavia musi byt velmi presne tudiz na techto maji hodne zkusenosti. dekuji vam jeste jednou jste prima zenska