Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.554

Dobrý den, uzavřel jsem smlouvu s firmou global infinity Od 1.8. coby konzultant a řidič, v srpnu jsem jim pomohl s úřady, poté jel 2x do Erdingu v Německu, podruhé mě zadržela policie a auto nemělo v pořádku veškeré náležitosti a na policii řekli, že aut

Odesláno: 
Otevřeno 199 x
1 odpověď
 
Dobrý den, po výběrovém řízení v červenci tohoto roku jsem uzavřel smlouvu s firmou global infinity s. r. o. coby konzultant a řidič. Měl jsem jednoznačně ústně i písemně slíbenou práci, takže jsem odešel ze své, obnovil si živnostenský list, což byla podmínka nástupu.
V měsíci srpnu, jsem byl vytížen pouze zařizováním na úřadě a dvěma cesty do Erdingu, první na TUV proběhla v pohodě, při druhé jsem skončil v Erdingu na kriminálce, auto bylo zabaveno a já jel na vlastní náklady domů. jednatelka mi řekla, že se údajně vše vysvětlilo a vše bude v pořádku a práce bude...Odmítl jsem jet znovu pro totéž auto s tím, že mi to tamní policie zakázala, že mohu jet jiným nebo pojedu až uvidím kladné vyjádření policie. Řekli mi ok, pak se pár dní nic nedělo, načež mi jednatelka nebere žádný z telefonů a do mailu mi napsali že už pro mě nemají práci. Neuhradili mi fakturu za srpen ani žádnou kompenzaci ani výdaje, nemluvě o nutnosti platit soc, zdravotní pojištění a ztrátě zaměstnání...jak mohu postupovat? Děkuji, majitel je Turek, jednatelka Srbka.
 
Dobrý den,
v případě, že jste pracoval jako osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ) a výkon své práce jste fakturoval, nejednalo se mezi Vámi a společností o žádný zaměstnanecký vztah, ale pouze o obchodní vztah. Samozřejmě úhradu faktury za služby nebo práci, kterou jste pro společnost odvedl a vyfakturoval, můžete po společnosti vymáhat. Co se týče odvodů na sociální a zdravotním, tak to jako OSVČ hradíte sám.

Ohledně ztráty zaměstnání je to bohužel riziko, do kterého jde každý, kdo mění svoji práci. Dlužnou částku vymáháte po společnosti nikoli po jednatelích.