Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.779

internetovy obchod podvod

Odesláno: 
Otevřeno 325 x
1 odpověď
 
den, chtěla jsem přes internetovou inzerci zakoupit knihy. S pani jsme komunikovaly mailem, nakonec jsme se dohodly, ze ja zaplatim na ucet a ona pošle poštou. Ja jsem zaplatila, ona mi napsala, ze knihy odeslala. Jenže žádné knihy nepřišly a pani od te doby nekomunikuje. Pomocí socialnich siti a internetu se mi podarilo ji jednoznačně identifikovat a znam tedy jeji adresu, datum narozeni. Ma zápis v živnostenském rejstříku. Trvale bydliště ma v chatové oblasti na čísle evidencnim, kde neni majitelem. Udajne se ale zdržuje v Praze, to ale bohuzel nevím, kde přesně. Slo pouze o necelých 300, - Kč. Přesto bych ji ráda někam nahlasila. Moc vás prosim, jaké mam možnosti? Děkuji
 
Dobrý den,
v daném případě o trestný čin nepůjde, ale může se jednat o přestupek proti majetku, kterého se paní dopustila tím, že úmyslně způsobila škodu na cizím majetku podvodem. V případě, že by tímto jednání způsobila škodu více osobám, mohlo by se jednat i o trestný čin. Doporučuji daný přestupek příslušnému správnímu orgánu oznámit.

V případě, že paní je zároveň podnikatelem dle zápisu ze živnostenského rejstříku, můžete učinit podnět na Českou obchodní inspekci. Odkaz na E-podatelnu najdete zde: https://www.coi.cz/podatelna/.

Dále se můžete o svoji zkušenost podělit formou recenzí na internetu, nabízí-li internetové stránky, přes které jste nakupovala tuto možnost.