Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.070.709

Koupě ordinace s.r.o. zubařem - postup, návod, informace

Odesláno: 
Otevřeno 2000 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
syn, letos (2016) budoucí zubař, chce odkoupit ordinaci s. r. o. 100 % podíl. Obchodní firma byla zapsána v Obchod. rejstříku v 12/2012 Jak má postupovat po ukončení studia (složení státnic), kde musí být registrovaný, zapsaný a jaké další právní kroky musí učinit. Co znamená ve smlouvě
"Pohledávky od pojišťoven za období před prodejem řeší prodávající? "
A je tato koupě pro něho jako začínajícího zubaře výhodná?
Děkuji Vám za odpovědi matka
 
Dobrý den,
v případě, že se jedná o odkud podílu již fungující zubní ordinace, nemusí již Váš syn získávat různá povolení nezbytná pro samotný provoz ordinace. Samozřejmě on sám musí splnit určité podmínky pro výkon dané profese. Tedy musí mít pro to potřebný diplom, atestaci, musí zažádat o členství v České stomatologické komoře a získat licenci (osvědčení odbornosti) k provozování soukromé praxe od České stomatologické komory. Dále nesmí zapomenout na pojištění profesní odpovědnosti. Více informací se dozvíte přímo na stránkách České stomatologické komory http://www.dent.cz/index.php?id_strana=3-Pro-cleny.

Ustanovení ve smlouvě týkající se pohledávek, lze vyložit tak, že veškeré práva a povinnosti, které vznikly dosavadnímu majiteli, je povinen vyřešit on. Tedy kupující přebírá předmět koupě oproštěn od pohledávek pojišťoven vzniklých před prodejem.

Co se týče poslední otázky, nemohu jednoznačně odpovědět. Vše má svoje výhody a nevýhody. Jednou z výhod je, že nemusí získávat různá povolení pro samotný provoz ordinace ani nové pacienty, tedy nastoupí již do zajetého provozu. Nevýhodou může být, že jakákoli změna v zajetém provozu se bude provádět těžko. Bude se muset popasovat s tím, co před ním již někdo jiný vybudoval.
 
Dobrý den, děkuji za odpovědi, jsem host 2883, chtěla jsem se ještě zeptat ohledně atestace, protože syn mi vysvětluje, že zubní lékař pro nástup a provozování praxe ihned po ukončení studia žádnou nepotřebuje. Jestli je tomu tak.
Děkuji
 
Dobrý den,

abych to uvedla na pravou míru. Dle ust. § 7 odst. 1 zákona č. 95/2004 Sb. , o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, se odborná způsobilost k výkonu zdravotnického povolání zubního lékaře získává absolvováním nejméně pětiletého prezenčního studia, které obsahuje teoretickou a praktickou výuku v akreditovaném zdravotnickém magisterské studijním programu zubní lékařství.
Za výkon povolání zubního lékaře s odbornou způsobilostí se považuje preventivní, diagnostická, léčebná, posudková, protetická a dispenzární péče a vzdělávací, výzkumná, vývojová a revizní činnost v oblasti péče o zuby, ústa, čelisti a související tkáně.
Tedy zubní lékař s odbornou způsobilostí může samostatně vykonávat výše uvedené činnosti. Pro výkon ostatních činností potřebuje zubní lékař získat specializovanou způsobilost (akreditaci).