Počet stránek ve webu: 43.170

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.913

Zdrogovaný otec vezl dítě automobilem - jak zabránit setkávání (styku) otce s dítětem?

Odesláno: 
Otevřeno 1299 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
otec vezl dvouletou dceru pod vlivem drog, chytila ho Policie České republiky a dostal zákaz řízení na 2 roky a 2 roky podmínku. Jak je možné, že soud rozhodl, že 2letou dceru může mít přes noc a i na celý týden, když ji ohrozil na životě a ještě to nedodržuje a neustále to mění, protože kvůli práci nestíhá, když ji má vrátit, tak napíše SMS, že se zdrželi a přijedou déle, dá se s tím něco dělat, když je to soudně.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

dojde-li poté co bylo rozhodnuto o výchově a péči nezletilého dítěte ke změně okolností, které mohou mít na takové rozhodnutí vliv, je možné podat k soudu návrh na změnu úpravy výchovy a péče nezletilého dítěte. Tedy pokud má chování otce na nezletilou nežádoucí vliv, můžete např. žádat, aby otci byl umožněn styk s nezletilou pouze za dohledu matky nezletilé nebo sociální pracovnice atd. Danou problematiku můžete konzultovat s příslušným sociálním pracovníkem OSPOD, který Vám pomůže i se sepsáním návrhu, popř. se pokusí prvně danou situaci řešit přímo s otcem nezletilé.
 
ještě prosím soud rozhodl až potom, co ji vezl a vůbec se tím nezabýval a sociální pracovnice též, ještě řekla, že to je její otec a že na ni má nárok a že to udělal poprvé, na koho se mohu tedy obrátit když mi nepomohl ani soud ano OSPOD děkuji
 
V tomto případě se zkuste obrátit na někoho z řad advokátů. Seznam advokátů naleznete na tomto odkazu http://www.advokatikomora.cz. Doporučí-li Vám podat znovu návrh na úpravu výživy a péče, může navrhnout, aby byl udělán znalecký posudek na otce dítěte a provedeny další důkazy, které by Vám pomohly dostat dítě do péče.