Počet stránek ve webu: 43.214

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.080.363

Dokazování poškození auta, automobilu věcí jiné osoby (větrem odnesený předmět poškrábal auto) - jak dokázat souvislost?

Odesláno: 
Otevřeno 1637 x
1 odpověď
 
Dobry den, v první polovině dubna 2015 nam vitr odfouk trampolinu. Preletela pres auto od souseda a rikal ze auto ma v poradku.
Nyni prisel ze nasel na aute skrabanec a ze to udelala trampolina. Ma pravo po takovy dobe neco chtit kdyz nema zadny dukaz a po trech tydnech si to moch skrabnout kdekoliv. Dekuji za odpoved
 
Dobrý den,

Váš soused si měl bezprostředně poté, co došlo ke kontaktu trampolíny s jeho autem, auto důkladně prohlédnout a případně, že by našel nějaké poškození, tak Vám to sdělit a domluvit se na řešení škody. Pokud přišel až za 3 týdny, bude těžko prokazovat, že právě Vaše trampolína mu škodu způsobila, že škrábanec na autě nevznikl jinak.
Odmítnete-li mu škodu uhradit, musel by se sám obrátit na soud a tam prokázat, že škoda na jeho autě vznikla v příčinné souvislosti s tím, jak došlo k odfouknutí Vaší trampolíny. Což je vzhledem k uvedeným skutečnostem téměř nemožné.