Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.070.673

Neoprávněně vyplcené pojistné České kanceláři pojistitelů - jak získat peníze zpět?

Odesláno: 
Otevřeno 1817 x
1 odpověď
 
V současné době řeším spor s Českou kanceláří pojistitelů ČKP, kdy vozidlo nebylo provozováno a stálo na soukromém pozemku po vážné nezaviněné dopravní nehodě se smrtelným zraněním. Věc se již dostala k OS, kde byl v rozporu se zákonem uznám jejich požadavek k úhradě pojistného.

V obdobné věci následně rozhodl Ústavní soud - II. ÚS 1413/13, kdy takové rozhodnutí označil jako protizákonné.
Nyní jsem požádal o navrácení již uhrazené částky, kdy se kancelář odvolává, že peníze má oprávněně na základě rozhodnutí OS.
Můžete prosím sdělit, jak mám dále postupovat a řešit náhradu způsobené škody špatným rozhodnutím OS, případně k tomuto poskytnou i nějaký vzor, jak o toto požádat?
 
Dobrý den,
pokud ještě neuběhla lhůta pro podání odvolání proti rozhodnutí okresního soudu, máte možnost se odvolat proti takovému rozhodnutí. Vzory, které jsou k dispozici, naleznete na tomto odkazu: http://bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma.html.

Není-li již odvolání možné, nabízí náš právní řád, jsou-li pro to splněny zákonem stanovené podmínky podání žaloby na obnovu řízení nebo žaloby pro zmatečnost. I pro podání těchto žalob je zákonem stanovena poměrně krátká lhůta.

Rozhodnete-li se pro podání, některého z výše uvedených opravných prostředků, doporučuji Vám pro složitost případu, zkonzultovat jejich obsah s některým z advokátů.