Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem věřitelé v insolvenční věci a přišlo nám usnesení kde nás vyzývá insolvenční správc - cituji: Věřitelé se vyzývají, aby insolvenčnímu správci neprodleně sdělili, jaká zajišťovací práva uplatní na dlužníkových věcech, právech, pohledávkách nebo jiných majetkových hodnotách.

ODPOVĚĎ:
Z uvedeného dotazu nevyplývá žádný konkrétní dotaz, ale předpokládáme, že Váš dotaz směřuje k tomu, co je obsahem výzvy insolvenčního správce.
Insolvenční správce prověřuje rozsah zajišťovacích práv na majetku dlužníka, které svědčí věřiteli, a to pro vytvoření soupisu majetkové podstaty dlužníka, kam taková práva musí uvést. Typicky jde o zástavní práva nemovitých a movitých věcí a pohledávek ve vlastnictví dlužníka, zajišťovací převody práv (dlužník nebo třetí osoba zajistí dluh tím, že věřiteli dočasně převede své právo).
Pokud nějaké takové právo k majetku dlužníka uplatňujete (byť jste jej uplatnili již přihláškou pohledávky do insolvenčního řízení), je potřeba toto k výzvě insolvenčnímu správci sdělit; v případě, že žádné takové právo neuplatňujete, totéž sdělit insolvenčnímu správci, a to na adresu či email ve výzvě uvedené.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.