Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Manžel dostal 200 hodin veřejně prospešných prací, nenastoupil je, vyřizoval si, že nemohl nastoupit ze zdravotních důvodů a soudkyně mu to přehodnotila na 200 dní výkonu trestu. Aby toho nebylo málo, tak sám nenastoupil, eskortovali ho a za to dostal další 2 měsíce vězení. Nejhorší na tom je, že já o tom nic nevěděla a dozvěděla jsem se to, až když ho 22. listopadu odvezli do výkonu trestu.

Je to hodně divné po 38 letech manželství. Jsme obyčejná rodina, nejsme žádní podvodníci. Manžel doplatil na svoji hloupost. To ale nechci řešit, samozřejmě si trest zasloužil. Ale na co se chci zeptat:
19.3.2019 měl soud ve věznici ve Všehrdech, soudkyně by ho bývala pustila, ale státní zástupkyně ne, že trest je krátký a není napraven. Tak náš právník napsal odvolání. Současně řekl, že na vyřízení odvolání termín není, že máme čekat každým dnem, ale po manželovi, co měli soud a nepustili je, tak už je pouští na to odvolání, a lidi co měli opravdu velké tresty, třeba za zbraně, drogy.
Manžel je tam za svoji hloupost, já mám takový pocit, že někdo v tom Ústí to dal někam dolů a neřeší se to. Tak se chci zeptat: jaká je lhůta odpovědi, jak kladné tak i záporné v našem případě na odvolání. Manžel se chová vzorně, má dobré hodnocení i pochvalu, je v nejnižší skupině a už je tam přes 5 měsíců. Ve vězení oslavil vánoce, svoje šedesátiny, moje narozenina, velikonoce. Vím, že za blbost se platí, ale už jsme zaplatili všichni. Děkuji, Hana

 

ODPOVĚĎ:
Konkrétní termín trestní řád opravdu nezná (ať už v případě kladného, tak i záporného výsledku), jelikož průběh řízení může být odlišný a často tomu tak i bývá.
Nicméně platí, že by soud měl postupovat tak, aby nevznikaly zbytečné průtahy, v opačném případě je zde totiž možnost domáhat se náhrady škody vzniklé právě nepřiměřenou délkou řízení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.