Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V současné době jsem obviněn z trestného činnu vydírání u okresního zastupitelství v Šumperku. Pracuji v baru a 2 z hostů mi nezaplatili. Proto jsem je druhý den vyhledal, abych je na dluh upozornil. Došlo k potyčce při níž jsem se bránil a nakonec zavolal Policii. V dalších dnech jsem podal trestní oznámení pro ublížení na zdraví. Policie danou věc prošetřila se závěrem, že nebylo možné prokázat ublížení, i když jeden z nich to ve své výpovědi potvrdil.

Na proti tomu jsem byl obviněn z vydírání podle výpovědi jednoho napadeného, což je naprostá lež. Navíc byli jsme tam jenom my dva a nikdo jiný. Já tvrdím, že jsem se bránil a on že jsem ho vydíral. Mám si shánět právního zástupce nebo je to nad míru jasné, jeho slovo proti mému? Navíc mě v současné době vydírá, že pokud mu nezplatím 10.000,-Kč tak mi udělá další problémy. Děkuji, Tomáš

ODPOVĚĎ:
Obraťte se na Policii a advokáta zabývajícího se trestním právem.
Vydírání je poměrně závažný trestný čin a není radno podceňovat obhajobu proti takovému obvinění a spoléhat se pouze na dojem, že je celá věc „jasná“.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.