Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Soused si stěžuje na štěkot mého psa. Bydlíme v městském domě, ve kterém naše byty sousedí. Když se sem před 18ti měsíci stěhoval, věděl, že máme psa. Ložnici v bytě o 4+1 si udělal hned vedle stěny našeho bytu, třebaže má možnost mít pokoj na opačné straně bytu, kde má 3 pokoje. Jednou došlo k hádce mezi tímto sousedem a mnou.

Dnes (22.03.2023) potkal mého 11 letého syna a vyhrožoval mu, že našeho psa, až ho potká, zabije. Syn přišel domů s pláčem. Jaká jsou naše práva? Náš pes štěká při vítání, potřebě vyprázdnění, na projíždějící auta s vozíkem, ve kterém něco neupevněného tříská. Pes je dospělý, není možné ho převychovat. Je pravda, že má pronikavý hlas a proto se ho snažíme všichni při štěkotu uklidňovat. Neštěká stále (tedy bezdůvodně), pouze v případě potřeby komunikace. Mám nahlásit událost na PČR? Komunikace selhává. Děkuji. Dana.

 

ODPOVĚĎ:
Doporučuji událost (a také jakékoliv další incidenty) ohlásit na Polici ČR. Ačkoliv je možné, že za toto prohlášení nebude nijak postižen, je vhodné, aby byl u Policie záznam o takové události. Dále doporučuji se na souseda v písemné formě obrátit a vyzvat jej, aby se zdržel dalšího takového jednání.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.