Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 hlas)

Napsala jsem stížnost na jednání konkrétní prodavačky (vedoucí prodejny), anonymně z toho důvodu, že jsem tam dříve pracovala. Nyní jsem na PN a budu odcházet na MD. Dozvěděla jsem se, že vedoucí stížnost nesnesla a dala výpověď, nyní vyhrožuje, že má “známého” u tajné policie a že zjistí kdo to poslal.

Já se ptám, má na takové jednání ať už ona nebo policie právo? Mám možnost se nějak bránit? Jen dodám - stížnost byla oprávněná, nejednalo se o žádné lži.

 

ODPOVĚĎ:
Do pracovní náplně policie obecně nespadá vyhledávání osob, které podali anonymní stížnost na jednání prodavačky), výjimku by tvořily případy, kdy by zde bylo nějaké podezření ze spáchání trestného činu, což ve Vašem případě s velkou pravděpodobností není.
Obdobně se také nelze odvolávat na “známého u tajné policie”, jelikož každé jednání policie musí být podloženo zákonem, každý jednotlivý úkon.
Podání stížnosti obecně není důvodem pro postih, výjimku by tvořily situace, kdy by byly ve stížnosti uváděny nepravdivé údaje a tím došlo k poškození osoby apod.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.