Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
Můj otec přijel do Kroměříže asi 6.4.2010. Má prý údajně nějaký obchod, potřeboval peníze a měl připravené nějaké papíry já jsem je osobně neviděla. Otravoval matku, že chce vzít půjčku na byt který měli společně na půlky. Ubezpečoval ji, že to dá do tří dnů dohromady a měl nachystané nějaké papíry na podpis. Měl to tak vymyšlené že ani matku nenechal si to přečíst. Odjel pryč, ale než odjel ještě jsem jim volala ať si nechá jednu část u sebe on se vymlouval prý to nemá ta druhá osoba podepsané.
Odjel pryč a za dva dny jsme viděli já a můj manžel, že byt je celý přepsaný na druhého majitele. Matce během 14 dnů přišel dopis z katastralního úřadu, že je byt zastavený a to do 30.6.2010 pod podmínkou, že za půjčené peníze, které si otec půjčil (100.000 Kč) má vracet 600.000 Kč. Mám takový divný pocit že toto celé je podvod a navíc mama zjistila, že na katastru kde měla být prý podepsaná, tento podpis zfalšoval někdo jiný. Přeci ať podpepsala jakékoliv papíry nemůže se z katastru matka vymazat , aniž by to nepodepsala, ne? Prosím o pomoc nechci aby kvůli mému otci matka přišla o byt! Dorota


ODPOVĚĎ:
Okamžitě oznamte katastrálnímu úřadu, že Vaše matka takovou smlouvu nepodepsala. Současně se domnívám, že jde skutečně o trestný čin podvodu, a to je v pravomoci Policie. Podejte trestní oznámení na neznámého pachatele. Můžete tak zapříčinit, že Vaše matka o dům nepřijde.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.