Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem rozvedená od 2011 a do 3 let po rozvodu nedošlo k majetkovému vyrovnání. Vlastním s manželem nemovitost, kterou mám ve spolupodílovém vlastnictví. Manžel nemovitost neužívá, ani se nepodílí po celou dobu od rozvodu na údržbě, nutných opravách. Ráda bych mu zrušila trvalý pobyt, ale bylo mi sděleno, že to není možné.

Pokud budu náklady za opravy domu požadovat po ex manželovi soudní cestou, je velmi pravděpodobné, že je nezaplatí a přijde exekutor na jeho adresu trvalého bydliště, tzn. do naší společné nemovitosti, tj. rodinného domu, kde žiji a řádně platím inkaso a veškeré nutné výdaje spojené s údržbou domu. Existuje možnost, jak mu trvalý pobyt zrušit? Ex manžel si platí 1x ročně pouze komunální odpad. Děkuji za odpověď. Drahoslava.

ODPOVĚĎ:
Bohužel nejste oprávněna mu zrušit trvalý pobyt. Zákon umožňuje, aby byl v určitých případech i proti vůli osoby zrušen její trvalý pobyt, nicméně pokud je Váš bývalý manžel spoluvlastníkem, je oprávněn tam mít trvalý pobyt a bez jeho souhlasu jej ani nezrušíte.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vliv neužívání nemovitosti spolumajitelem na jeho trvalý pobyt, trvalé bydliště
  • Spolumajitel se nepodílí na opravách a údržbě nemovitosti - vymáhání nákladů na údržbu
  • Vymáhání nákladů na údržbu nemovitosti ve spoluvlastnictví, spolumajitelství
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.