Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zajímalo by mě jak můžu zrušit trvalý pobyt osobě, která užívá nemovitost neoprávněně (bez právní podstaty). Zdědil jsem nemovitost. Osoba, která tam bydlí momentálně nemá žádnou smlouvu o pronájmu či jakoukoliv jinou dohodu o užívání nemovitosti. Neplatí energie ani nijak jinak se nepodílí na finanční výdajích na údržbu nemovitosti.

Daná osoba obdržela žádost o vyklizení nemovitosti. Kde ji neakceptovala a pořad se v dané nemovitosti zdržuje. Dle úřadu mám jako nový majitel prý smůlu s odhlášením trvalého pobytu. Daná osoba tam pořád bydlí (bez právní podstaty). Lze nějak prokázat úřadu např. Smlouvou o energiích, listem vlastnictví, výzvou k vyklizení nemovitostí a pod. Že daná osoba tam už nemá co dělat. Tak, aby to úřad akceptoval? Děkuji

ODPOVĚĎ:
Dokud se osoba v bytě zdržuje, byť neoprávně a má tam své věci, úřad jí zrušit trvalý pobyt nemůže. Vy musíte postupovat tak, že podáte k soudu žalobu o vyklizení bytu. Pokud se tam osoba zdržuje bez právního důvodu, soud rozhodne, že tato osoba je povinna byt vyklidit. Pokud tak neučiní dobrovolně, musíte oslovit exekutora a ten tuto osobu fakticky vyklidí na ulici. Poté můžete úřad požádat o zrušení trvalého pobytu a v této fázi je úřad povinen Vaší žádosti vyhovět.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jak vystěhovat někoho bez nájemní smlouvy s trvalým bydlištěm, trvalým pobytem - postup, návod
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.