Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem podnikatel, předmět činnosti taxislužba (přivýdělek k invalidnímu důchodu-začínám). Veškeré doklady s tím spojené mám nově a v pořádku. Při jízdě s taxi byla kontrola Policie. Řídil nový zaměstnanec, já byl spolujezdec. Vše bylo jak pro provoz taxi, taxametr nebyl uveden v činnost. Policie naznala a ve správním řízení posléze dopravní úřad Kuřim, že jsem měl "černou jízdu". Důvod byl nezapnutý taxametr a svítilna na střeše.

Na obranu jsem uvedl, že se jednalo o zkušební jízdu. A jak jinak vyzkoušet v realizaci provádění činnosti taxi nového zaměstnance. Odvolal jsem se na vnitřní směrnice podnikatele. Mimochodem potencionální zaměstnance z pracovního úřadu nzsán testovat, byl to již pátý pokus. Přesto jsem byl obviněn z porušení §21 odst. 2 zákona č. 111/1994 Sb. s tím, že svítilna na střeše s nápisem TAXI měla být zakrytá. Tady vás laskavě žádám o radu, protože v tom množství § jsem nenašel zmínku k mému případu. Dostal jsem pokutu 3000 Kč. Děkuji, Bořivoj

ODPOVĚĎ:
Proti rozhodnutí máte právo podat opravný prostředek – odvolání. Pokud jste přesvědčen o síle důkazů, které můžete předložit (např. skutečnost, že není povinnost zakrýt svítilnu), rozhodně odvolání podejte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.