Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Mému 76letému otci se stala dopravní nehoda. Otec vybočil na rovné silnici z cyklistického pruhu do silnice, auto nestačilo zastavit, došlo k poškození vozidla. Otec si vůbec nic nepamatuje, ani to, kde došlo ke srážce. Podle nás mohl mít otec nějaký zdravotní problém.

Měl totiž už v roce 2006 podobný problém, že si krátkodobě nic nepamatoval, matka má k tomu i doklad od lékaře. Mohli byste nám prosím poradit, jak postupovat při přestupkovém řízení, aby si nějak nepřitížil? Pokuta, téměř 50.000 Kč plnění pojišťovně a určité náklady na otcovo vyléčení ze zranění je pro mé rodiče kruté. Děkuji, Bohuslava

ODPOVĚĎ:
Je mi líto, v tomto případě se dá pouze doporučit, aby se otec nechal zastoupit advokátem, který analyzuje celý přestupkový spis (jednání mohlo být například dostatečně neobjastněno).
Zdravotní obtíže, zejména takové, o nichž přestupce ví, nejsou polehčující okolností a na přestupkové jednání nemají zásadní vliv.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.