Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je povinná obec zajistit přístup k nemovitostem - rodinným domům v obci i pro vjezd nákladních vozidel - pro možný zásah hasičů, pro dopravní obsluhu - dovezení uhlí, dřeva, stavebního materiálu, odvoz odpadků, stěhování atd.? Jde nám o to, že v naší obci je přístupová cesta před domem ve vlastnictví obce přes můstek nad potokem, který je v havarijním stavu a obec ho má nyní opravovat.

Starosta však tvrdí, že ani po opravě už nebude přístupný nákladním vozidlům, čímž by znemožnil příjezd výše uvedených vozidel. Jiná zpevněná přístupová cesta k cca 10 rodinným domům není, jen zajížďkou z lesa lesní cesta přes brod potokem. Jak proti obci postupovat, pokud bude trvat na této nesmyslné opravě můstku (zřejmě z finančních důvodů bude provedena jen provizorní oprava)? Děkuji, Nina

ODPOVĚĎ:
V případě, že most byl v minulosti nákladním vozidlům přístupný, podejte na obecní úřad oficiální písemný požadavek. Ten bude řešen ve správním řízení a proti takovému se budete moci odvolat.
Doporučuji odeslat stížnost přímo stavebnímu úřadu, že majitel stavby – obec, nečiní nic k zajištění svého majetku, který navíc slouží k veřejnému účelu. Stavební úřad by měl dle stavebního zákona konat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.