Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Po rozvodu syn (21 let) zůstal bydlet u matky v roce 2009 odmaturoval na strojním oboru, ale na podzim mi bývalá manželka oznámila, že syn bude dále studovat a on opravdu nastoupil na 3letý obor sportovní masér, kde se z 9. tříd nabírají děti se čtyřkama a tam se může vysloveně flákat. Jelikož mám alimenty stanovené soudem, tak jsem v říjnu 2009 požádal o zrušení vyživovací povinnosti, ale poprvé mi to odročili z důvodu nemoci, podruhé se demonstrovalo a nyní je soudkyně opět nemocná a já platím a platím a syn se fláká.

Má ještě přídavky a ode mně 3.800 a soud mlčí. Nevím jestli někam podat stížnost na krajský soud kvůli průtahům nebo jak dál. Děkuji za radu. Luboš Charvát

ODPOVĚĎ:
Na krajský soud můžete podat stížnost kvůli liknavosti soudu prvního stupně. A to bych i doporučovala. Příp. se můžete obrátit na předsedu soudu, jehož je zmíněná soudkyně členem, a žádat o přiřazení k jinému soudci, nebo podat stížnost na Unii soudců na jednání soudkyně.
Otázkou pouze je, zda její nemoc je či není pravdivá, a z toho se bude odvíjet úspěšnost stížností.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.