Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rozvedl jsem se před třemi roky, bývalá manželka odešla ze společného domu ,ve kterém žiji dále, ale dům je již od listopadu loňského roku v prodejí. Bývalá manželka na mne podala žalobu o vyrovnání movitých věcí. Problém je v tom, že ona chce vyrovnání finanční, a já movité věci které zůstaly v domě. Jsem ochoten jí je dát. Bývalá žena věci nechce, chce peníze. Vše se projednává soudní cestou a výlohy již přesahují movité věci které zůstaly v domě, jejich stáří se pohybuje kolem čtyřiceti let. Právník, který mě zastupuje mně doposud s ničím nepomohl. Po pěti stáních se nacházím ve stejné situaci, jako na začátku. Je mi šedesát let, nevím si rady tak se na Vás touto cestou obracím. Děkuji za odpověď. Karel


ODPOVĚĎ:
Podejte stížnost předsedovi soudu, kde se Vaše jednání koná, na nečinnost, neboť pět stání ohledně vypořádání movitých věcí starých 40 let je skutečně zbytečných. Obrátili jste se k soudu právě proto, že se nemůžete dohodnout, proto musí závazně rozhodnout soud. Jednání Vaší bývalé manželky a její trvání na finančním vyrovnání je podle všeho zištného charakteru. Na to upozorněte a apelujte na rychlé ukončení řízení tak, aby nedocházelo k dalším prodlevám.
Pokud nebude zbytí, navrhněte soudní prodej těchto věcí s tím, že si výtěžek rozdělíte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.