Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně bodového hodnocení pracovního úrazu: utrpěl jsem pracovní úraz. V DPN dočasné pracovní neschopnosti jsem byl skoro rok, a stále mám problémy při zátěži, nemohu dělat dřepy atd. Trvalé následky mi lékař vypsal na omezení pohyblivosti lehkého stupně za 800 bodů číslo 9.16, které mi i byly vyplaceny i to omezení platí.

Dotaz: měl jsem mít ještě připsáno bodové hodnocení 9.21. - trvalé následky po poranění měkkého kolene počet bodů 1400, když mám stále problémy, které mi dělá chrupavka, které již nezmizí a pokud ano, tak jak se provede oprava hodnocení, zda stačí vyplnit nový papír o ztíženém společenském uplatnění. Zprávu z nemocnice přikládám jako soubor. Předem Vám děkuji a přeji pěkný den. Daniel.

 

ODPOVĚĎ:
Zda měly být trvalé následky Vámi utrpěného pracovního úrazu hodnoceny také jako položka 9.21, nejsem schopen říci. Jedná se o otázku, kterou Vám zodpoví odborník, tedy lékař, nikoli právník.
V této souvislosti proto můžete oslovit toho lékaře, který pro Vás vyhotovil původní lékařský posudek, a dotázat se ho, zda je možné trvalé následky Vámi utrpěného pracovního úrazu hodnotit rovněž položkou 9.21, popř. proč nikoli. S tímto dotazem se můžete obrátit samozřejmě i na jiného lékaře, popř. přímo na znalce. Seznam znalců naleznete zde:
http://datalot.justice.cz/justice/repznatl.nsf/$$SearchForm?OpenForm
(je zapotřebí vyhledávat ve znaleckém oboru "zdravotnictví" a odvětví "stanovení nemateriální újmy na zdraví").
Vyjde-li najevo, že položka 9.21 může být trvalým následkům Vámi utrpěného úrazu přiřazena, bude možné vystavit nový lékařský posudek. I tento nový lékařský posudek musí mít všechny náležitosti dle § 8 a § 9 nařízení vlády o odškodňování bolesti a ztížení společenského uplatnění způsobené pracovním úrazem nebo nemocí z povolání.
_____________________
Právní předpisy zmiňované v odpovědi:
nařízení vlády č. 276/2015 Sb. , o odškodňování bolesti a ztížení společenského uplatnění způsobené pracovním úrazem nebo nemocí z povolání

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.