Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlasním řadovou garáž v Litoměřicích. Majitelé domu vadle mé garáže přístavili k boční stěně mé garáže přístavek na kontejnery pro odpadky a pravděpodobně porušili izolaci mé garáže. Od té doby mám stěnu vedle přístvku vlhkou a opadáva mě omítka. Je k přístavbě takového přístavku potřeba stavební povolení nebo ohlášení, maji-li povinost tuto přístavbu projednat se mnou jako s majitelem garáže a jakou mám možnost obrany, případně náhradu škody. Děkuji za odpověď. Jiří Vraný


ODPOVĚĎ:
Jelikož se jedná o přístavek do 150 m2, tak se požaduje pouze stavební ohlášení a i při tomto ohlášení je potřeba vyjádření  souhlasu majitele sousední stavby. Tudíž se svou stížností se můžete obrátit na příslušný stavební úřad či na správní úřad (městský úřad), kde nahlásíte neoprávněný zásah do Vašich vlastnických práv a tím způsobenou škodu.
Samozřejmě náhradu škody můžete též vymáhat dohodou nebo soudně, ale doporučuji Vám to nejdříve zkusit přes příslušné úřady.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.