Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den,chtěla bych poprosit o bezplatnou právní pomoc při podání žádosti o osvobození poplatků za studium na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně.
Na tuto univerzitu jsem loni úspěšně složila přijímací zkoušky na dálkové studium, zapsala jsem se, ale po obdržení výměry poplatku za studium jsem se nakonec rozhodla ke studiu nenastoupit. Nečekaně jsem totiž kvůli krizi přišla o práci, a nebyla jsme si jistá, kdy najdu novou, a zda si budu moci studium dovolit. Podala jsem tedy žádost o ukončení studia, které bylo písemně vyhověno, a nebyla jsem tak již dále vedena jako student vysoké školy.

V březnu 2010 jsem však dostala písemné vyrozumění o neuhrazení poplatku spojeného se studiem, na které jsem jednak telefonicky, a poté i písemně reagovala s tím, že jelikož jsem ke studiu nenastoupila, a ani v informačním systému školy jako student nefiguruji, poplatek nehodlám uhradit.
Následně mi byla doručena opakovaná výzva k zaplacení poplatku, nyní již pod pohrůžkou exekučního řízení.
Tímto Vás prosím o právní pomoc při řešení tohoto problému, jelikož bych nerada něco zanedbala, a ráda bych si také ověřila, zda všechny mé kroky byly správné. Děkuji, Libuše

ODPOVĚĎ:
Pokud Vám vznikla povinnost k zaplacení poplatku již při počátku studia, a Vy jste proti tomuto nepodala odvolání, domnívám se, že budete muset poplatek zaplatit. Jediná možnost je poslat písemné vyjádření přímo rektorovi, aby Vám tento poplatek prominul. V této žádosti uveďte všechny důvody, proč jste nezaplatila, a proč jste nepodala odvolání.  Je možné, že Vám poplatek promine. Jinak ho budete muset zaplatit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.