Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem řidič z povolání a rozvážím potraviny a nápoje. V srpnu 2009 jsem způsobil dopravní nehodu, vběhly mi do vozovky srny a při snaze se jim vyhnout, jsem nezvládl řízení, sjel z vozovky a naboural do stromu. Nahlásil jsem tuto pojistnou událost pojišťovně, a požadoval náhradu škody na vozidle, způsobenou zaměstnavateli. Pojišťovna celý rok požadovala různé podklady pro vyřešení události a po té mi sdělila, že za výše uvedenou událost nezodpovídám a tudíž nemám nárok na náhradu škody. Je pojišťovna v právu? A pokud ne, jak mám postupovat. Děkuji, Rudolf



ODPOVĚĎ:

Není možné posoudit konkrétní události dopravní nehody. Je však jisté, že ve Vaší smlouvě s pojišťovnou budou podrobnosti o tom, jak postupovat v případě nesouhlasu s verdiktem pojišťovny nebo na jaké pojistné plnění máte nárok. Pokud smlouva s pojišťovnou nestanoví konkrétní postup, je třeba obrátit se na soud.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.