Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Měl jsem v úmyslu si založit Kapitálové investiční pojištění. Ani jedna z pojišťoven na trhu nechce toto pojištění se mnou uzavřít z důvodů zdravotních. (Mám mírné onemocnění ledvin, které je léčeno a momentálně stabilizováno. Bohužel toto onemocnění je takové, že by v budoucnu mohlo vést až k dialýze ledvin.) Z tohoto důvodu nelze prý se mnou pojištění uzavřít. Tak jsem chtěl uzavřít aspoň klasické úrazové pojištění, no to mi bylo také odmítnuto. Jsou pojišťovny v právu? Je toto řešeno nějakým zákoníkem. Mám možnost se proti jejich rozhodnutí nějak bránit? Celkem sportuji a byl bych rád pojištěn aspoň proti úrazu. Myslím si, že takto nemocných ( i hůř) je více lidí. To jsme nepojistitelní? Děkuji, Bořivoj



ODPOVĚĎ:

V tomto případě se jedná o soukromé pojištění, ke kterému není možné tyto soukromé osoby donutit, na pojištění tedy nemáte v tomto případě právní nárok. Pokuste se najít pojišťovnu pro náročnější klientelu, která by v případě vyšších částek pojistného byla ochotna s Vámi pojistnou smlouvu uzavřít.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.