Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měla jsem dopravní autonehodu. Auto i pojistka byly psané na moji mamku. Nebyla zaplacena pojistka, tím pádem teď vymáhají peněžitou částku po mě i po mamce. Mamka je v insolvenci a bojím se, aby jí to kvůli moji hlouposti nezrušili. Dá se to nějak řešit? Aby dluh byl jen můj? Děkuji za odpověď. Lenka.

 

ODPOVĚĎ:
Dobrý den,
předpokládám, že se jedná od povinné ručení u něhož nebylo uhrazeno pojistné. Nevím přesně, z jakého důvodu chce pojišťovna uhradit určitou částku po vás i po vaší matce (k tomu mám málo informací). Nicméně bych tuto skutečnost nahlásila insolvenčnímu správci vaší matky s tím, že situaci řeší. Vaše matka se během insolvence nesmí znova zadlužit, tedy by jí neměl vzniknout dluh více než 30 dní po splatnosti. Pokud bude muset hradit spoluúčast, pokutu za nehrazení povinného ručení atp. , můžete tyto věci za ni uhradit vy, aby se tedy nedostala do prodlení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.