Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od roku 2006 jsem v pracovním poměru na dobu neurčitou, od 11.8.2010 jsem v pracovní neschopnosti z důvodu rizikového těhotenství. Mám několik půjček u Komerční bance ve výši celkem cca 4 tisíce, s pojištěním při nechopnosti splácet. Bankovní poradkyně tvrdí, že rizikové těhotenství do podmínek pojištění nespadá, že by mi měl tyto platby hradit zaměstnavatel. Přesto mi vystavila dotazník pro lékaře s tím, že to u KB můžu zkusit, dokud mi nezačne přispívat zaměstnavatel. Pokud by KB schválila, hradili by za mne platby max. 2 měsíce. Jaké povinnosti má v tomto případě Komerční banka? Jaké povinnosti má zaměstnavatel? Děkuji a přeji hezký den, Martina



ODPOVĚĎ:

Co spadá a co nespadá do Vašeho pojištění se dočtete ve Vaší smlouvě, kterou jste s KB podepsala. Povinnosti KB jsou pouze ve Vaší smlouvě s KB.
Neumím si představit, že za Vás měl zaměstnavatel hradit Vaše dluhy. Je však povinen Vám platit po dobu prvních 14 dnů pracovní neschopnosti náhradu mzdy, poté Vám vyplácí nemocenskou okresní správa sociálního zabezpečení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.