Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, pracuji na prodejně v kolektivu asi 15 lidí. Marodím, mám nohu v sádře. V době mé pracovní neschopnosti někdo napsal na podnik anonym na vedoucí. Jsem obviněná, že jsem to byla já. Nejsem ale autor anonymu. Jak se mám bránit křivému nařčení. Anonym nám dala vedoucí přečíst a bylo tam, že stornuje přepravky a peníze si nechává a že neplatí nákupy. Děkuji za odpověd, Martina


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě jde o ochranu Vaší osobnosti, a té se můžete bránit soudní žalobou na ochranu osobnosti. Žalobu podejte proti osobě, která Vás z napsání tohoto dopisu obvinila.  Jde však o postup, který bude vyžadovat mnoho času a finančních prostředků.
Výsledek je rovněž nejistý, neboť budete muset Vy dokazovat, že jste byla zkrácena na svých osobnostních právech. Doporučuji proto navrhnout vedoucí, aby jako nadřízený vyřešila všechna křivá obvinění. Pokud by situace došla do krajnosti a kolegové Vás z těchto důvodů ignorovali, podrývali Vás, či jinak ponižovali, má zaměstnavatel povinnost zabývat se Vaší stížností a řešit ji.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.