Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je mi 46 let, a během dvou let se mi podařilo zadlužit částkou, která s exekučními poplatky, úroky a jinými příplatky dělá necelý milion korun. Byla jsem nemocná, trpěla jsem mánií, jsem stále v péči psychiatra a psychoterapeuta a beru léky. Můj měsíční příjem je 6 673,- Kč + výživné na nezletilou dceru. Žijeme v podnájmu, jsem sama.

Na bydlení mi přispívají děti a podnájemník. Nemám žádný majetek. 29.3. 2011 mě navštívil první exekuční vykonavatel, udělali soupis movitých věcí, ze kterého namístě vyškrtli věci, které prokazatelně nebyly moje. Jinak sepsali vše, včetně stolu v kuchyni, židle v dětském pokoji, i žehlící prkno. A vzali si ode mě splátku na dluh 1500 Kč (mé jediné peníze, víc jsem neměla) a odešli. Po několika dnech jsem poslala žádost o vyškrtnutí stolu a lavice a židle v dětském pokoji, a vrácení částky 1500 Kč mi toto zamítli. Má žádost možná byla zmatečná. V květnu si zřejmě sepsané věci odvezou. Pračka (je majitele bytu, ten ji bude chtít zaplatit). Prát budu muset v prádelně za peníze, musím sehnat stůl a židle aby dcera nemusela jíst ve stoje a úkoly ze školy dělat na zemi. Dva exekuční vykonavatelé mě dotlačili ke slibu splácet částku 200 + 500 Kč. Posílám jen 200 + 200 Kč, protože se bojím jejich reakce pokud platit nebudu. Je možnost nějaké slušné a právní cesty z mých dluhů? Snažím se najít práci, ale vzhledem k léčbě zatím nejsem schopna kontaktu s více lidmi. Bojím se všeho a každého. Chtěla  bych žít jako člověk a ne jak vyvrhel společnosti. Děkuji, Soňa

ODPOVĚĎ:
Je mi velmi líto, ale ve Vaší situaci bohužel není možné nalézt řešení. Není možný ani např. osobní bankrot, protože nemáte t.č. žádný trvalý zdroj příjmů a tudíž nejste schopná spácet větší částku ze svého vysokého dluhu. Musím Vám doporučit dceru umístit u příbuzných k výživě a výchově, jinak pravděpodobně bude umístěna do ústavní péče, protože nebudou materiálně zajištěna.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.