Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem vdaná 34 let. Před lety jsme koupili na hypotéku domek, opravuje ho zejména manžel. Dostala jsem pejska, manžel ho naprosto nesnáší. Měli bychom se stěhovat do domku, manžel řekl, že pejsek do domku nevkročí. Je jisté, že to splní. Co mám dělat? V případě rozvodu - může mi manžel splácet půl původní nákupní ceny domku v měsíčních splátkách? Nechci, aby dům prodal, peníze na splátky má a já bez nich nemůžu zaplatit náklady na bydlení, mám ČID. Děkuji Vám. Alena


ODPOVĚĎ:
Předem by snad stálo za úvahu, zda je nevyhnutelně nutné rozvádět manželství dvou lidí kvůli zvířeti. Navíc soud nebude příliš nakloněn tomu, vidět trvalý a hluboký rozvrat manželství v tom, že máte psa a nechcete se ho vzdát a reálně by mohlo hrozit, že manželství nerozvede. Ale kdybyste se přece jenom rozhodla rozvést a rozvod by proběhl, bude se váš společný majetek dělit na poloviny – tedy dům bude z poloviny Váš a z poloviny manžela a stejně tak se bude dělit i hypotéka.
Případně byste se s manželem mohla dohodnout, že Vaši polovinu domu Vám vyplatí a Vy zaplatíte část hypotéky, které by na Vás dopadla. S tím, že můžete žádat výživné na svou osobu, protože se Vám snížila životní úroveň.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.