Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od července tohoto roku jsem rozvedená ale rozsudek dosud nenabyl právní moci. Manžel žije 6 let ve Velké Britanii. Soud dosud neobdržel doručenku od pošty. Vím, že manžel rozsudek obdržel jsem s ním v kontaktu přes internet. Pošta na dotaz soudu proč to tak je, si ponechala 3 měsíce na odpověď. Jsem těhotná s přítelem a za 14 dní mám termín porodu, pokud se do té doby doručenka nevrátí, dítě se narodí v manželství. Bývalý manžel se mnou vůbec nespolupracuje. Můžete mi prosím  poradit, co mám dělat proto, aby otcem dítěte byl oficielně můj přítel? V případě že manžel nechce spolupracovat? Do Čech nejezdí protože je zde na něj zatykač. Děkuji, Denisa


ODPOVĚĎ:
Bohužel, jste v téměř neřešitelné situaci. Pokud máte adresu bývalého manžela ve Velké Británii, tak ji soudu předložte, ať zkusí rozsudek doručit tam.
Až se dítě narodí, ať Váš přítel podá žalobu na popření otcovství a soud rozhodne o tom, že otcem je on.
A pak budete muset vyřešit změnu jména v rodném listě. Zkuste ještě kontaktovat Policii, ať se spojí s Policií ve Velké Británii a manžela se pokusí najít, je tu na něj vydaný zatykač, takže i Policie má zájem na tom, ho vyhledat.
Když se nepodaří bývalého manžela vrátit do republiky a nepodaří se mu rozsudek o rozvodu doručit do vlastních rukou, tak nemáte naději na úspěch s rozvodem.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.