Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Po narození dětí jsme jim s manželem uzavřeli životní pojištění se spořením, které končí v 18 letech. Manžel je na pojistkách uveden jako pojistník a zároveň jako pojištěný (pro případ úmrtí). Rozvedli jsme se. Pojistky hradím já ze svého účtu, ale jediný kdo s nimi může bez omezení disponovat, je bývalý manžel. Ústně mi slíbil, že pojistky nezruší a peníze dětem nesebere, ale chtěla bych mít nějakou jistotu, že si to časem nerozmyslí.

V současné době sepisuji dohodu o vypořádání majetku tak, jak jsme se dohodli. Chtěla bych vědět, pokud do dohody uvedu to, že se zavazuje pojistné smlouvy dětí nezrušit, jestli má tento jeho písemný slib nějakou právní váhu. Pokud ne, poraďte mi, zda lze nějak ošetřit, že děti o peníze nepřijdou. Děkuji, Jarmila

ODPOVĚĎ:
Pokud hradíte pojistky ze svého účtu, tak Vám doporučuji provést změnu pojistníka a nebo disponenta se zmíněnými účty.
Pokud dohoda o zmíněném závazku bude mít veškeré zákonné náležitosti, pak bude právně vymahatelná a písemný závazek o nezrušení účtů by byl vymahatelný, ale doporučuji první postup.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.