Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám manžela s kterým ještě nejsem rozvedená, ale každý žijeme v jiném bytě. Každý den k nám chodí a dělá problémy mě i dětem. Vyhrožuje, že mě zabije a nadává dětem. Několikrát mě uhodil. Na děti to má špatný vliv a já na tom také nejsem po psychické stránce dobře. Byt ve kterém žijem nevlastní ale ohání se tím, že ho sehnal přes kamaráda takže sem bude chodit jak on bude chtít. Chtěla bych se zeptat jak se proti tomu můžu bránit a jestli je možný soudní zákaz i když ještě nejsme rozvedení. Tento problém trvá měsíc. Děkuji, Šárka


ODPOVĚĎ:
Záleží na tom, kdo je napsaný v nájemní smlouvě jako nájemce. Pokud by byl nájemcem i on, může do toho bytu chodit. Soud při vypořádání SJM může přiřknout nájemní bydlení Vám (což s největší pravděpodobností udělá - hlavně s ohledem na děti). Můžete soud v tomto směru požádat o předběžné opatření – písemně adresované soudu s Vaší požadavkem o předběžné opatření na přenechání nájemního bydlení pouze Vám, kde současně uvedete všechny okolnosti případu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.