Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Pracuji jako prodavačka v COOPU. Teď jsem marodila asi 280 dní. Po skončení neschopenky mi hned dali dovolenou a na podniku mi vnucovali podepsat, že přestoupím na jinou prodejnu. Mám podepsaný dodatek k pracovní smlouvě i název prodejny, kde jsem pracovala a řekli mi, že místo obsadili jinou osobou a já mám podepsat nové pracovní místo mé práce.

Za prvé to mám z ruky a za druhé mám přidělenou prodejnu a tu i podepsanou. Nehledě na to, že mě čeká v nejbližší době opět operace. Mají právo mě přesouvat i když já nesouhlasím? Prý to místo vezmu nebo prý mám podat výpověď. Teď jsem po operaci ramene a nevím jak dlouho budu marodit, ale chtěla bych právě vědět zda na to mají právo. Nehledě na to, že mi tvrdili, že otevírací doba je stejná jako na prodejně, kde jsem pracovala a já si zjistila, že otevřeno mají i neděle. Pracovala jsem bez marodění tři roky a jen si člověk nechtěně hne kolenem a už vás přesouvají jak figurku. Můžete mi prosím poradit? Předem moc děkuji za vaši odpověď a hlavně pomoc. S pozdravem Adéla.

 

ODPOVĚĎ:
Podle § 38 zákoníku práce musí zaměstnavatel přidělovat zaměstnanci práci dle pracovní smlouvy, musí tedy dodržet i místo výkonu práce, které je uvedené ve smlouvě. Bez Vašeho souhlasu toto místo výkonu práce změnit nejde, proto zaměstnavatel trvá na Vašem podpisu. Pokud Vám změna místa výkonu práce nevyhovuje, doporučuji nic nepodepisovat. Také není důvod, proč byste měla Vy dávat výpověď.
Cestu k řešení situace musí hledat zaměstnavatel, jinak na jeho straně vzniknou překážky v práci a Vám bude náležet náhrada mzdy ve výši 100%.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.