Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chci se zeptat, jsem v pracovní neschopnosti, jelikož jsem se v práci zhroutila a chtěla bych dát výpověď, platí výpovědní lhůta od následujícího  měsíce, nebo až budu v práci? A ještě mam dotaz v práci mi vznikl schodek peněz, ale řeší to kriminální policie, pokud nic nenajdou tak to mohu zaplatit až po ukončení vyšetřování? Chtějí to po mě hned (34.000 Kč). A mohu dát výpověď když probíhá vyšetřování a možná budu dlužit ty peníze? Je možno žádat po vedoucí výpověď dohodou, když je to ze zdravotních důvodů? Děkuji, Valérie


ODPOVĚĎ:
Výpovědní lhůta se bude počítat až od doby, kdy nastoupíte do práce (resp. od posledního dne měsíce, ve kterém nastoupíte do práce). Výpověď dát můžete,  nijak to neovlivní problém s vytvořeným schodkem peněz (tedy bude ho po Vás zaměstnavatel vymáhat ať už v práci budete či nikoliv). Na výpovědi dohodou se  samozřejmě můžete zkusit dohodnout.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.