Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dostala jsem se vlastní nepozorností do potíží. Využila jsem možnosti zúčastnit se výběrového řízení v rámci společnosti. Předem jsem o této skutečnosti informovala svého pana ředitele. Nenamítal. Výběrové řízení jsem vyhrála. Nový pan ředitel a "původní" se sešli a domluvili, že v průběhu 12/2017 budu současně pokrývat oba útvary.

V té době bude původnnímu panu řediteli předloženo několik životopisů, tedy CV uchazečů o pozici asistenta, ze které odcházím. 18.12.2017 mi personalistka předložila DPP s dobou trvání do 28.2.2018. Bohužel, podepsala jsem to v dobré víře, že nový asistent nastupuje k 1.1.2018 a já mu budu v rámci této DPP k ruce.
Dva dny po podpisu dohody o provedení práce DPP jsem se dozvěděla, že nová asistentka byla zaměstnána v době výběrového řízení, tato skutečnost byla známa jak mému původnímu panu řediteli, tak personalistce. Ost. účást. o této skuteč. a reál. možnosti, že nemusí dojít k uvolnění nové asistentky k 1.1.2018 nebyli. Využila jsem práva v DPP a odstoupila. Jsem si vědoma toho, že DPP nelze vypovědět jednostranně. Nekompetentností HR nejsem schopna v této chvíli vykonávat práci dle DPP, nefunkční systémy. Co teď? Děkuji, Marie.

ODPOVĚĎ:
Podle § 77 odst. 4 písm. b) zákoníku práce není-li sjednán způsob zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti, je možné ho zrušit, výpovědí danou z jakéhokoli důvodu nebo bez uvedení důvodu s patnáctidenní výpovědní dobou, která začíná dnem, v němž byla výpověď doručena druhé smluvní straně. Pro zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti se vyžaduje písemná forma, jinak se k jeho výpovědi nebo okamžitému zrušení nepřihlíží.
Pokud jste tedy podala písemnou výpověď dva dny po podpisu (20.12.2017), DPP končí dnešním dnem (3.1.2018).


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Výpověď dohody o provedení práce - informace
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.