Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem osobou zdravotně znevýhodněnou. Dále nemůžu ze zdravotních důvodů vykonávat zaměstnání nočního hlídače (vrátného). Prosím o radu jak postupovat pokud chci dát výpověd ze zdravotních důvodů a co k tomu vše potřebuji. Předem moc děkuji, Pavel


ODPOVĚĎ:
Pokuste se se zaměstnavatelem dohodnout na konci Vašeho pracovního poměru tak, aby termín vyhovoval vám oběma. Pokud Vám stačí podat výpověď s tím, že ještě budete pracovat dva měsíce, můžete ji podat kdykoli bez udání důvodů. V případě, že chcete zrušit pracovní poměr okamžitě, budete potřebovat lékařský posudek vydaný zařízením závodní preventivní péče – tedy lékařem, který je smluvně zavázán s Vaším zaměstnavatelem vykonávat pro něj činnost lékaře v pracovních věcech. Po předložení tohoto posudku Vám musí zaměstnavatel nabídnout jinou vhodnou práci, pokud tak neučiní, můžete 15 dní po předložení posudku okamžitě zrušit pracovní poměr. Okamžité zrušení pracovního poměru musí být písemné, musí obsahovat důvody – ve Vašem případě tedy zdravotní, musí být datován, podepsán a doručen zaměstnavateli.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.