Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den.Chtěl bych vás poprosit o radu.Jsem majitelem restaurace a chtěl bych dát mému zaměstnanci okamžitou výpověd z důvodu krácení tržeb.Po dobu 60 dní byl rozdíl v tržbách mezi mnou a jím sto tisíc(já pracuji na druhé směně)což není možné,ale při ničem jsem ho nechytil takže ho vyhodím a budu mu muset dát ještě odstupné?Nebo to jde zařídit jinak a jak. Děkuji za odpověd, Viktor


ODPOVĚĎ:
Bohužel, jak jste sám uvedl nemáte důkazy, které by usvědčily Vašeho zaměstnance. Buď mu můžete dát klasickou výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou a nebo okamžitou s vyplacením odstupného. Spočítejte si sám, zda dvouměsíční odstupné je pro Vás větší finanční zátěž než údajná škoda způsobená Vaším zaměstnancem. A nebo mu výpověď nedávejte a snažte se zjistit, jak k rozdílu v tržbě dochází. Kdyby totiž bylo prokázáno, že zaměstnanec dlouhodobě tržby krátí ušetřil byste na odstupném a navíc byste od něj měl právo vymáhat náhradu způsobené škody.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.