Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od srpna roku 2008 do února tohoto roku jsem působila jako prokurista v malé společnosti, kde mi přestali vyplácet mzdu od dubna roku 2009. Požádala jsem je o výmaz mé osoby v obchodním rejstříku na funkci prokuristy. Tomu se tak stalo, ale začal nekonečný boj.
Několikrát jsem je urgovala o zápočtový a evidenční list a doplacení mezd a ani se neobtěžovali mi odpověď. Byla jsem na OSSZ, kde jsem zjistila, že ještě nemají evidenční listy, ale přihlášená na sociálce i na zdravotce jsem byla. Dokonce na zdravotce mě doteď ještě neodhlásili.
Pracovní smlouvu nemám, mám jenom doklady o udělení prokury. Také mi vystavili potvrzení o zdanitelných příjmech na částku, kterou jsem nikdy na svém účtě neviděla. Mám všechny výpisy z bankovního účtu, abych měla důkaz. Nechtějí mi vydat zápočtový list, evidenční list za rok 2009 a 2010 doposud neodevzdalli.
Nastupuji do nového zaměstnání, kde po mě chtějí zápočtový list. Naštěstí jsem byla na OSSZ, abych získala alespoň doklad o tom, že za mě platili sociální. Jinak bych nemohla být ani zaměstnaná. Radana


ODPOVĚĎ:
Vaši situaci vyřeší Státní úřad inspekce práce. Jeho internetová adresa je: www.suip.cz. Na těchto stránkách naleznete konkrétní pracoviště pro konkrétní kraj. Současně informujte úřad práce, který vydá rozhodnutí, a může rovněž zaměstnavatele pokutovat. Máte samozřejmě právo obrátit se na soud, ale ten může trvat dlouhou dobu, takže doporučuji právě tyto instituce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.