Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zaměstnavetel mě poslal na zahraniční služební cestu, kde se mi stal dne 16.5.2009 úraz. Nebyla jsem ošetřena. Po příjezdu do ČR jsem dne 18.5.2009 byla u lékaře a ten mi vystavil neschopenku. Zaměstnavatel sepsal protokol o úraze až 1.6.2009 a uznal ho jako úraz pracovní. Byla jsem ve zkušební době a byla jsem 19.6.2009 propuštěna. Vyplácela mě OSSZ a zaměstnavatel mi dorovnával částku do ušlé mzdy. Dne 9.12.2009 přehodnotil úraz jako nepracovní a žádal vrácení peněz, které mě vyplatil jako dorovnání mzdy zpětně. Právník za mě odpovídal zaměstnavateli dle zjištěných skutečností a žádal o dorovnávání mzdy dle zákona.
Ukončení pracovní neschopnosti jsem zaslala 1.4.2010 a žádala o zápočtový list pro úřad práce, ale i toto je pro zaměstnavatele tabu. Mé léčení úrazu bylo finančně velmi nákladné a nesnadné, prodělala jsem 100 různých rehabilitací a nevím zda nebudu mít trvalé následky.
Téměř roční pracovní neschopnost mě zcela finančně vyčerpala. Náklady na advokáta nejsou levné, několikrát jsem musela využít v této věci jeho služby. Zaměstnavatel nereaguje ani na mě ani na výzvy advokáta. Jak mám postupovat ? Dana


ODPOVĚĎ:
Jedna možnost je, vyměnit advokáta. Je možné, že byste byla se službami jiného mnohem více spokojena.

Jinak doporučuji podat stížnost na Inspekci práce – je to kontrolní orgán a nebude Vás stát žádné finanční prostředky.

Pokud ani pak nebudete spokojena, můžete se obrátit s žalobou na soud. Bohužel je to finančně i časově náročné. (Než soud rozhodne, uplynou pravděpodobně až 3 roky).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.