Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracovala jsem v prodejně loveckých potřeb, v prosinci ve dnech 28.12-29.12 2009 proběhla na prodejně inventura, pak se mnou k 31.12.2009 byl ukončen pracovní poměr dohodou.Teď po 4 měsících po mně zaměstnavatel žádá úhradu manka cca 7000,- Kč za dalekohled který při inventuře chyběl. Má na to nárok ikdyž se mnou již byl ukončen pracovní poměr? V době kdy jsem byla zaměstnaná jsem měla podepsanou hmotnou zodpovědnost.


ODPOVĚĎ:
Dohoda o hmotné odpovědnosti zaniká dnem skončení pracovního poměru. V den ukončení pracovního poměru máte nárok na inventarizaci. Pokud o ní nepožádáte, budete odpovídat za ztráty, které byly zjištěny inventarizací i z pozdější inventury, pokud ověřuje skutečnosti za období, ve kterém jste za svěřené hodnoty odpovídala.

Z toho vyplývá, že Vámi zmíněná inventura ověřovala stav zboží za období, ve kterém jste za něj odpovídala, proto má Váš zaměstnavatel nárok na uhrazení manka.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.