Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pokud jdu na osobní pohovor ohledně zaměstnání, jestli si mě můžou fotografovat dřív, než mě vůbec do zaměstnání přijmou. Na jednom pohovoru nás všechny fotografovali dříve než došlo k osobnímu pohovoru a nakonec mě nepřijali. Mám pocit, že někteří zaměstnavatelé přijímají zaměstance podle vzhledu a né podle pracovních zkušeností. Připadá mi to jako diskriminace. Děkuji, Martin


ODPOVĚĎ:
Jestliže jsou fotografie používány pro pouhé rozlišení jeho podoby ve srovnání s jinými osobami a tyto informace nejsou dále zpracovávány, nelze takové používání fotografií posuzovat jako zpracování citlivých osobních údajů, a nevztahuje se tak na ně ochrana dle zákona o osobních údajích. V takovém případě jde o ochranu dle občanského zákoníku. Podle něj ve Vašem případě nejde o tzv. úřednickou, uměleckou nebo vědeckou licenci, takže ani v takovém případě nelze pořizovat Vaše fotografie bez Vašeho souhlasu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.