Počet stránek ve webu: 43.110

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chytla jsem zdravotní problémy v práci. Po návštěvě lékaře a po vyšetření krevního obrazu a moči mě pan doktor ujistil, že jsem nadále schopna vykonávat svoji práci, tudíž jsem v pořádku. Po úvaze ze zaměstnavatelovi strany jsme se domluvily na pár dní dovolené, abych si odpočinula s tím, že zaměstnavatel po mě chtěl, abych hrála bolest zad u lékaře, abych si na půl roku odpočinula.

Což se mi nelíbilo. Po té jsem si to rozmyslela s tím, že nebudu hrát bolest zad a odmítla jsem jít k doktorovi na neschopenku. Což mi bylo ze strany 3 mých nadřízených sděleno, že pro mě práci nemají a že jsme se domluvily jinak. Na to jsem jim řekla, že divadlo hrát nebudu a chci nastoupit do práce. Odpovědí paní šéfové (p. ŠALAMOUNOVÉ) mi bylo sděleno, že takhle jsme se nedomluvily, že pro mě práci nemá, že si pracně sháněla náhradu na půl roku, což náhrada tam je "zatím" na půl roku. Poté jsem chtěla ze strany zaměstnavatele výpověď z pracovního poměru, když nemají pro mě práci. Poté se p. Šalamounová zvedla ze židle a řekla, že tohle se mnou dále nebude řešit až do doby, kdy se vrátí jeden ze spolumajitelů. A odešla. Na to mi volal manžel paní majitelky, s tím že jsme se domluvily trochu jinak a údajně jsem tam měla odcizit maso. Když jsem panu majiteli vysvětlila po telefonu, že nemají žádné důkazy na to, že jsem maso odnesla, tak mi bylo sděleno, že den, kdy jsem mluvila s paní Šalamounovou jsem měla být údajně v práci a bylo mi sděleno, že dostanu za A. To bylo 11.7.2016. Dne 14.7.2016 mi byla obdržená zásilka české Pošty od zaměstnavatele, že jsem hrubě porušila pracovní podmínky za dny 6.7 - 7.7 - 11.7.2016. Na dny 6. a 7.7 jsme byly s paní Šalamounovou přes sms zprávy domluvené na dovolené, kterou paní Šalamounová potvrdila v sms datované 5.7.2016. To je můj problém a nevím jak ho řešit budu moc ráda za jakoukoliv odpověď a radu. Děkuji Monika

ODPOVĚĎ:
Pokud máte od nadřízené potvrzenu dovolenou, byť přes sms zprávu, má se za to, že daný den Vám zaměstnavatel nařídil dovolenou. Jinak obecně platí, že buď zaměstnavatel chodí do zaměstnání dle dopředu naplánovaných směn, nebo čerpá dovolenou nebo se zaměstnavateli omluví pro překážky v práci na jeho straně. Pokud zaměstnanec nepřijde do práce, aniž by nastala jedna z těchto skutečností, pak má zaměstnavatel právo posoudit jeho nepřítomnost jako neomluvenou absenci. Pokud nesouhlasíte se stanoviskem zaměstnavatele, že jste hrubě porušila své povinnosti, tak máte nárok mu toto písemně sdělit. Zaměstnavatel Vás samozřejmě nemůže nutit k tomu, abyste byla určitou dobu v dočasné pracovní neschopnosti.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.