Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Stal se mi v práci pracovní úraz a v zápisu o pracovním úrazu jsou uvedeny fakta, se kterými nesouhlasím. V části tohoto dokumentu, kde se já vyjádřím k incidentu uvedu svůj nesouhlas. Rád bych věděl, zda podepíši-li takový dokument, bude to pak bráno třeba jako pokuta od policie?

Když ji podepíši, tak už ji musím platit, a tedy podepíši-li takovou zprávu, kde já písemně nesouhlasím s uvedenými fakty, už to prostě bude platné a na můj písemný nesouhlas s uvedenými fakty nebude brán zřetel? Děkuji Bohdan.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud v zápisu uvedete svůj nesouhlas a takový zápis pak podepíšete, bude Váš nesouhlas bude relevantní. Pokud by došlo k soudnímu sporu, např. o míru zavinění, bude nesouhlas uvedený v zápisu velmi podstatný.
Vzhledem k tomu, že zjevně nepanuje soulad, pokud jde o okolnosti pracovního úrazu, doporučuji uchovávat všechny doklady a důkazy, pokud nebudete souhlasit s postupem zaměstnavatele, písemně vyslovit nesouhlas atd. Všechny tyto kroky mohou být rozhodující při případném soudním sporu.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jak projevit nesouhlas se zápisem o pracovním úrazu v knize úrazů zaměstnavatele?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.